Passer kennel for alle dyr?

For veldig mange av oss så blir kjæledyrene like viktig som familien vår. De er familiemedlemmer og behandles som dette. Så da kan det være vanskelig å sette dem på kennel når man skal reise bort. Det er også mange som nekter å prøve kennel fordi de er redd for at deres dyr ikke skal tåle kennel oppholdet.

Dyr med angst

Det diskuteres i mange fagkretser om dyr kan føle angst og kan ha emosjonelle problemer. Mange dyrleger og andre har observert at dyr kan reagere med stress i visse situasjoner. Dette er gjerne i forbindelse med å bli skilt fra sin eier og sin flokk. De kan reagere med aggresjon, med oppkast og annet.

Samtidig så har det også blitt bevist gang på gang at man kan jobbe med slike problemer og i mange tilfeller så kan dette arbeidet rette opp i problemet. Så det er ingen grunn til å unngå kennel i all fremtid selv om det kan være utfordringer.

Dyr med medisinske utfordringer

Vi kan i dag hjelpe mange dyr som før ikke kunne hjelpe. De kan få antibiotika, proteser, insulin og andre medisiner som hjelper dem å leve et langt og godt liv. Det kan føles ekstra vanskelig å la andre passe dyret om det har medisinske problemer. Heldigvis så finnes det kennel hvor det jobber dyrepleiere som da har utdanning innen dette. Det pleier også å være greit å få de som jobber i en kennel å levere ut medisiner. Så det er vanligvis ikke vanskelig å finne en kennel også for dyr som har slike problemer, men det kan koste litt mer enn vanlig.

Dyr som bor sammen

Et dyr er koselig, men det er mange som gjerne vil ha mer enn et dyr. Kanskje man vil ha et søskenpar eller man har dyr i forskjellige aldre. Muligheten er mange. Disse dyrene er vant til å bo sammen og være sammen. I noen tilfeller bare i samme hus, i andre tilfeller så bor de tett sammen. Det er mulig å plassere flere dyr sammen på en kennel, såfremt de trives godt sammen. Dette gjelder spesielt for hunder, men også katter kan trives godt sammen på kennel.

Aldri prøvd

Det er mange dyr som ikke har prøvd en kennel og dermed vet man ikke hvordan de reagerer. Jo eldre de er før de prøver å være på en kennel, jo verre kan det føles for eierne. Veldig ofte så har en velbalansert hund eller katt ingen problemer med et kennelopphold. Har de aldri vært alene eller ikke er vant til å være alene på dagtid, kan det være vanskeligere. Heldigvis så kan man prøve ut et kennelopphold, kanskje bare prøve en dag eller en overnatting. Da ser man hvordan dyret reagerer. Så kan man ta en informert avgjørelse.