Kennel eller med på tur?

Skal man være borte en stund så må man ta en avgjørelse. Skal kjæledyret være med eller skal dyret være på kennel, eller hjemme. Dette er en vanskelig avgjørelse å ta for mange. En kennel koster en del penger og det kreves at dyret er vaksinert. Det kan være enklere å bare ta dyret med alle steder eller å la det være med.

Kennel

En kennel er et hotell for dyr. Derfor koster det flere hundre kroner natten å ha dyret på kennel. Dette er en kostnad som de fleste legger inn feriebudsjettet. Så blir ferien litt dyrere, men både dyr og mennesker har det bra.
Det kan være vanskelig å få plass på en kennel i høysesongen, så det krever at man planlegger ferien mye tidligere enn man kanskje er vant til.

Ta dyrene med på tur

Turistnæringen har fått øynene opp for at mange personer ønsker å ha med seg dyrene på ferie. Derfor er det ikke vanskelig å finne fly, tog eller overnattingsmuligheter for både dyr og mennesker. Moderne medisin og vaksiner gjør at det sjelden er problemer med å få med seg dyr over grensen.
Samtidig skal man tenke over om dyret vil ha det bra på reisen. Å ta fly med en dyr i bagasjerommet kan være svært stressende for dyret. De har heller ikke muligheten til å gå på do i buret de må sitte i under reisen. Så man må begrense lengden på flyreisen, spesielt hvis det ikke er stopp. Selv med innlagte stopp kan turen bli for stressende og dyret kan bli syk. Så korte turer er perfekt, mens hvis man ønsker å reise lengre bort så bør man vurdere kennel.

Å slippe dyrene løs i naturen

Dessverre så finnes det personer som kjøper seg eller tar til seg dyr uten å ha tenkt over konsekvensene. Resultatet er at de ikke er klar over hva det innebærer å ha dyr. Når ferien kommer har de ikke tenkt over hva de skal gjøre med dyret. Noen velger å slippe katten eller hunden løs i naturen, langt fra der de hører hjemme. De tenker at dyr klarer seg alltid. Det samme skjer med burdyr som kaniner og hamstre. Dessverre så er det slik at vi mennesker har gjennom avl og trening fjernet mye av dyrenes naturlige instinkter. Derfor er de avhengig av oss mennesker og mange av dyrene som slippes løs går en smertefull død i møte. Så det gjelder å tenke seg nøye om før man velger å anskaffe seg et kjæledyr og sørge for at man har noen planer for ferier og annet.

Heldigvis så er det relativt få som gjør dette og de aller fleste er ansvarlige eiere.